homepage

Dunaferr-Art Foundation

Az alapítvány alapításának éve:1990
Címe: Dunaújváros, Vasmű tér 1-3.
Adószám: 19095217-1-07
Bírósági végzés száma: Fejér Megyei Bíróság Pk. 60.459/1990/16
Művészeti (szakmai) vezetés: Dunaferr-Art Dunaújváros Alapítvány mellett működő Alkotótelepi Tanács.
Vezetője: Pálfalvi János grafikusművész
Tagjai: Friedrich Ferenc szobrász, Ráth István gépészmérnök

Az alkotótelep időszakos működésű: 2-4 évente.
Időtartama: 6 hét
Részvételi feltételek: Pályázat alapján, nemzetközi telep.
Műfaji megkötöttség: Különféle alakú acéltermékek felhasználása, vasöntés, kovácsolás.
Részvételi díj: nincs (csak a telepig történő utazás, illetve a visszaút vasúti költségei terhelik a pályázatot elnyert művészt).
Ajándékozás: Egy nagyméretű alkotás és egy kisplasztika felajánlása Dunaújváros Szoborparkja, illetve az alapítvány kisplasztikai gyűjteménye számára.

Az alkotótelep szolgáltatásai:
Üzemi feltételek: Daruzható üzemcsarnok vagy műhely, eszközhasználat, energiabiztosítás, jól képzett szakemberekből segéderő rendelkezésre állása, mérnöki tanácsadó szolgálat.
Egyéb szolgáltatás: Bérelt lakásokban 2-3 fő részére szállás, étkezés biztosítása (ebéd, vacsora), reggelihez hozzájárulás, munkavédelmi kiképzés, munkaruha, védőfelszerelés biztosítása, öltöző és tisztálkodási lehetőség biztosítása.

Kapcsolódó programok:
Alkotótelep végére a nagyszobor művész által kiválasztott Duna-parti szoborparkban történő elhelyezése, felállítása, a telep befejezése kapcsán kisplasztikai kiállítás, a résztvevőket 3-4 alkalommal a 6 hét alatt szakmai kirándulásra visszük, melynek keretében művészeti gyűjteményeket mutatunk be, helyi művészekkel szakmai találkozás.

Szakmai management tevékenység:
Az alkotótelep záró kiállítására munkafázist ismertető fotódokumentáció készül. VHS videoanyag felvételére kerül sor a telep egészéről (melynek egy kópiáját minden résztvevő művész hazautazás előtt kézhez kapja). A helyi és az országos médiákat folyamatosan tájékoztatjuk a telep előkészítését megelőzően egy hónappal, a telep működése alatt végig és a zárást követő időszakban is.

Alkotótelepi újság jelenik meg a 6 hét eseményeit bemutatva (az elkészült művek pontos címjegyzékével együtt).
Gyűjteményes katalógus készül a Nemzetközi Acélszobrász Alkotótelepen készült művek bemutatására 4-8 évenként.
Szakmai publikációk a helyi és az országos sajtóban, valamint az International Sculpture Center szakmai, havonta megjelenő folyóiratában, a Sculpture aktuális számában.